POGLEDAJTE KAKO JE DUŠKO KNEŽEVIĆ SPROVEDEN U SUD: Biznismen u panciru, oko njega NAORUŽANI POLICAJCI (VIDEO)
Sprovođenje Duška Kneževića, Foto: Printscreen/Youtube/Dan

crna gora

POGLEDAJTE KAKO JE DUŠKO KNEŽEVIĆ SPROVEDEN U SUD: Biznismen u panciru, oko njega NAORUŽANI POLICAJCI (VIDEO)

Knežević je danas, na zahtev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije

Objavljeno:

Osumnjičeni biznismen Duško Knežević sproveden je kod krivičnog vanraspravnog veća podgoričkog Višeg suda.

On je na sebi nosio pancir, koji su mu iz mera predostrožnosti stavili službenici policije. Nakon što nadležne sudije iz veća razmotre da li su i dalje opravdani razlozi za određivanje pritvora Kneževiću, on će biti sproveden na dalje postupanje.

Knežević je danas, na zahtev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije, podseća podgorički Dan.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namene, uspešno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru - naveli su ranije danas iz Uprave policije.

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

- Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London - Podgorica, uz visoki stepen mera bezbednosti- dodali su danas iz UP.

U februaru 2023. godine doneta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, pre skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva.

Bonus video:

49:36

REDAKCIJA 30.04.2024. 2. DEO

(Espreso/Dan/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.